طراحی رستوران
طراحی در راه اندازی هر شغلی امری مهم می باشد اما این موضوع در بعضی از مشاغل اهمیت بیشتری پیدا میکند،یکی از این مشاغل رستوران داری می باشد،در این شغل خلق یک فضای بصری مناسب بسیار مهم است و نقش اساسی در جذب مشتری ایفا میکند.
حال این مهم نیازمند توجه به جزئیات بسیاری می باشد که رعایت آنها نیز به استفاده از یک تیم باتجربه در همین زمینه بستگی دارد. در این مطلب قصد داریم تا شمارا با مهم ترین این نکات اشنا کنیم تا درک بهتری از این موضوع داشته باشید.
نکات مهم در طراحی و راه اندازی رستوران
در زمان تاسیس یک رستوران باید بدانید که دیگر نمیشود در بازار رقابتی امروز بدون یک طراحی مناسب و رعایت نکات حیاتی فعالیت کنید.پس از جمله مواردی که از همان ابتدا ذهن شما را درگیر به خود می کند آن است که چه رستورانی طراحی کنید تا در همان وهله ی اول بتواند مشتریان را به رستوران شما جلب کرده و آنها را به سمت شما سوق دهد.
نکته اول: یکپارچگی فضاهای رستوران
در طراحی رستوران لازم است که تمام فضاها از نظر طراحی با یکدیگر همخوانی داشته و یک همبستگی مثبت را خلق کند،زیرا اگر یک بخش نیز با سیار فضاها تناسب نداشته باشد میتواند اثر منفی بسیاری را بر ذهن مشتری بگذارد.
نکته دوم: از پلان مرکزی استفاده کنید
برای طراحی رستوران ها میتوان از پلان های متفاوتی استفاده کرد اما پلان های مرکزی این شرایط را فراهم میکند که بخش مربوط به مشتریان در مرکز و بخش های مربوط به ارائه دهنده خدمت در اطراف آن قرار گیرند که حاصل آن تفکیک بهتر فضا و دسترسی بهتر تمام بخش های ارائه خدمت به مشتریان است که راندمان کاری را نیز بالاتر میبرد.
نکته سوم: تنوع در فضاسازی
در ایجاد فضاها شما میتوانید از المان های بسیاری برای خلق یا تفکیک فضا استفاده کنید.این تنوع باعث خلق یک جذابیت بصری مضاعف برای مشتری شده واهمیت بسیار زیادی دارد.برای مثال شما میتوانید با استفاده از پارتیشن یا مبلمان و یا حتی یک گلدان ساده فضاهای جدیدی را ایجاد کرده یا از هم تفکیک کنید.
نکته چهارم: ورودی رستوران را جدی بگیرید
یکی از مهم ترین المان هایی که در جذب ابتدایی مشتری اهمیت بسیاری دارد طراحی یک ورودی مناسب است که تاثیر بسیار زیادی در ذهنیت ابتدایی مشتری نسبت به رستوران میگذارد.شما باید برای طراحی این و.رودی ایده های خلاقانه جدیدی را دنبال کنید تا بتوانید به سبب آن تاثیر مثبتی را در دیدگاه اولیه مشتری بگذارید.
نکته پنجم: دکوراسیون داخلی
جذاب بودن دکوراسیون داخلی نیز از دیگر نکات مهم در بدو ورود مشتریان به رستوران است. بنابراین توجه کنید که دکوراسیون داخلی شما بایستی خاص و منحصر به فرد باشد و امکان تقلید از آن پایین باشد.
نکته ششم: حریم خصوصی خلق کنید
هر فضا دارای یک کاربری مشخص است و گاهی این فضاها نیازمند آن هستند که بخوبی حریم مشخصی را نسبت به فضاهای دیگر داشته باشند.برای مثال اگر میخواهید یک فضای VIP داشته باشید باید به خوبی این فضارا خصوصی سازی کرده و از سایر بخش ها جدا کنید.
نکته هفتم: هماهنگی طراحی با سبک رستوران
یکی از نکات مهم دیگر برای طراحی رستوران این است که تم طراحی شما با سبک رستوران همخوانی داشته باشد،برای مثال اگر میخواهید یک رستوران سنتی داشته باشید نمیتوانید از طراحی و دیزاین مدرن برای آن استفاده کنید.شما با رعایت این نکته یک همبستگی خوب بین طراحی و غذای خود ایجاد میکنید.
نکته هشتم: اهمیت طراحی آشپزخانه را دست کم نگیرید
طراحی فضای آشپزخانه نیز به اندازه طراحی محیط رستوران اهمیت دارد.اشتباهی که در ذهن بسیاری شکل گرفته است این است که عمده توجه خود را به طراحی و دیزاین محیط رستوران اختصاص میدهند و بهای خاصی به آشپزخانه نمیدهند.
توجه به این نکته به چند دلیل دارای اهمیت است:
اولا یک آشپزخانه با طراحی مناسب میتواند راندمان کاری را بالاتر ببرد.
دوما نیروی کار نیز از کار کردن در چنین فضایی رضایت و لذت بالاتری را تجربه میکند.
سوما ارتباط سازی بین فضاهای مختلف آشپزخانه بسیار مهم است و این نیز نیازمند یک طراحی هوشمندانه است.
نکته نهم: متراژ،ابعاد فضاها،ارتفاع،گرمایش و سرمایش
*حداقل متراژ برای رستوران 180متر مربع میباشد و برای کترینگ حداقل متراژ زیربنا 50 متر مربع میباشد.
*حداقل ارتفاع برای محیط آشپزخانه 2.4متر و محیط باید کاملا از جنس کاشی و سرامیک باشد.
*حداقل مساحت میز مورد نیاز برای هرنفر 40در60 سانتی متر مربع میباشد و فاصله صندلی ها حداقل 1.5متر است.لازم به ذکر است این مورد در دوران کورونا تا دو برابر افزایش می یابد.
* فضای رستوران به گونه ای باشد که امکان سرمایش و گرمایش آن در تابستان و زمستان بخویی فراهم شود از این نظر رستوران باید دارای کولر و بخاری باشد و اگر ابعادش بزرگ است حتماً تهویه مطبوع ( گرمایشی و سرمایشی ) داشته باشد بطوریکه درجه حرارت داخل رستوران برای فصول مختلف سال و نیز بر اساس سلیقه مشتری های قابل تنظیم باشد .
نکته دهم: کاربری ملک،نکات اماکنی،بهداشت
*کاربری ملک مورد نظر برای راه اندازی رستوران باید تجاری باشد.
*داشتن درب کرکره ای،دوربین مداربسته،کپسول اتشنشانی،داشتن تنها یک درب ورود و خروج و جهت جواز استعلام از عدم سوپیشینه.
*سرامیک کف و کاشی دیوارها،تهویه مطبوع از قبیله فن و سانترفیوژ،عدم استفاده از سقف کاذب،داشتن گواهی بهداشت و کارت بهداشت.
خدمات بوم ساز در طراحی،راه اندازی و تجهیز رستوران
تیم بوم ساز مفتخر است با داشتن چند دهه سابقه در زمینه رستوران داری و تجهیز و راه اندازی رستوران های جدید ائم از:فست فود،رستوران سنتی و کترینگ خدمات ویژه ای را در این زمینه ارائه دهد.از جمله رستوران های طراحی شده توسط تیم بوم ساز میتوان به رستوران سراشپز،چلیپا،ماندلا،دایموند و... اشاره کرد.
شما میتوانید با مراجعه به سایت بوم ساز یا تماس با کارشناسان ما از جزئیات خدمات و مشاوره رایگان بهره مند شوید و با استفاده از سالها تجربه ما در وقت و هزینه خود صرفه جویی کنید.